החלטתם שאתם צריכים אתר חדש לחברה או לעסק שלכם? מזל טוב! בהחלט מדובר בהחלטה מרגשת ובצעד ראשון להצלחה. לפניכם דרך מלאה בהחלטות שתצטרכו לקבל, כאשר אחת ההחלטות הראשונות והחשובות היא – באיזו פלטפורמה כדאי לבנות את האתר החדש שלכם.
במאמר זה נסקור 6 פלטפורמות מומלצות ב-2019 לבניית אתרים, ובסופו תוכלו לקבל החלטה מושכלת איזו פלטפורמה הכי מתאימה עבורכם.
בואו נתחיל!
מהי פלטפורמה?
פלטפורמה, בהקשר של בניית אתרים, היא ה"מערכת" עליה בנוי האתר שלכם. כל מערכת מותאמת לצרכים שונים, מציעה עורכי תוכן שונים ומכילה יתרונות וחסרונות משלה.
לכל סוג אתר – פלטפורמה משלו
לפניכם ארבעה סוגים שונים של אתרים, כשלכל סוג אתר נסקור את הפלטפורמה המומלצת עבורו ב-2019:
- Mini-Site או תיק עבודות דיגיטלי
- אתר תדמית לעסק או לחברה
- אתר לחנות קטנה / בינונית
- אתר לחנות גדולה / ענקית
1. MiniSite או תיק עבודות דיגיטלי
צלם/ת? מעצב/ת גרפי? אופה עוגות? מעוניין/ת להציג את גלריית התמונות שלך בדף אינטרנט מעוצב משלך ולאפשר לגולשים ליצור עמך קשר? ב-2019, אתם יכולים להרשות לעצמכם אתר זמני קטן או דף נחיתה בחינם לחלוטין ובמאמץ מזערי מצידכם.
פלטפורמות מומלצות: Site123 ו-Wix
גם בוורדפרס – שמיד נסקור אותה – ניתן לבנות מיני-סייט או אתר פורטפוליו, ואפילו מומלץ לעשות זאת כדי שביום מן הימים תוכלו לשדרג אותו בקלות לאתר תדמית רשמי, אך רמת הידע הטכני שלכם תצטרך להיות מעט גבוהה יותר מאשר השימוש ב-Wix וב-Site123.
2. אתר תדמית לעסק או לחברה
עסק או חברה שרוצים נוכחות דיגיטלית כדי לשווק את המותג שלהם באופן האיכותי ביותר, זקוקים לאתר תדמית. כדי להתחיל ברגל ימין, עליהם לוודא שהאתר מעוצב היטב, בנוי נכון, מאובטח, נגיש, מהיר, מוכן לקידום, מותאם לגוגל ומגיע עם מערכת ניהול תוכן ידידותית – ואת כל הטוב הזה ניתן לקבל בפלטפורמת וורדפרס.
באתר תדמית העניינים נעשים מורכבים יותר מאשר מיני-סייט או אתר פורטפוליו, ולגמרי לטובתך. צרכי האתר שלך גדלים ביחס לסוגי האתרים הקודמים, ולך יש את האפשרות להשיג את המטרות שלך באמצעות פלטפורמה שהיא לא פחות ממושלמת עבורך.
פלטפורמה מומלצת: WordPress
קצת על וורדפרס – וורדפרס זו הפלטפורמה הפופולרית ביותר בעולם לבניית אתרים, כאשר כשליש מאתרי העולם הנם אתרי וורדפרס. הפלטפורמה מבוססת על קוד פתוח, מה שאומר שכל מפתח או בית תוכנה יכולים לפתח עבורה תבניות ותוספים מכל סוג שהוא, ולמעשה לאפשר בניית אתר מותאם אישית עם (כמעט) כל פיצ'ר שחלמתם עליו.
עם מבחר תבניות יפהפיות ועורכים ויזואליים מתקדמים, ניתן לבנות אתרי וורדפרס לא פחות ממושלמים תוך זמן קצר.
מערכת ניהול התוכן המפורסמת של וורדפרס, מגוון אפשרויות העיצוב, העובדה שמנוע החיפוש של גוגל אוהב אותה ומקדם את האתרים שבנויים עליה – כל אלו ועוד הופכים את וורדפרס למערכת הפופולרית והאהובה ביותר.
3. אתר לחנות קטנה / בינונית
רוצה למכור מוצרים באמצעות אתר אישי למותג שלך? כיום, חנות מקוונת היא כלי שיווקי עוצמתי לכל חנות באשר היא. במקום להגיע רק ללקוחות בסביבה שלך, בעזרת אתר-חנות ושיווק דיגיטלי בסיסי ניתן להגיע לכל לקוח פוטנציאלי שלך בארץ ובעולם, ופשוט להרוויח הרבה יותר מהחנות שלך.
אמנם זה ידרוש ממך ללמוד לתפעל את החנות (לא מסובך כלל, כל אחד יכול) ולהתעסק יותר עם מושגים כמו קבלות דיגיטלות ושירותי משלוחים שונים, אך זה ללא ספק שווה את זה. זה ממש כאילו העברת את החנות שלך לרחוב הכי הומה בארץ. מדהים!
כיום, הרבה חנויות כלל לא מנהלות סניף פיזי, אלא רק אתר אינטרנט ומחסן (במקום בו עלויות האחזקה נמוכות) בו כל הסחורה נמצאת ומשם היא נשלחת למזמינים באתר.
פלטפורמה מומלצת: WooCommerce, Shopify
קצת על WooCommerce – ווקומרס הוא למעשה תוסף לפלטפורמת וורדפרס, שהופך את הפלטפורמה הפופולרית לפלטפורמת מסחר מקוון (eCommerce). היתרון האמיתי בווקומרס הוא שגם בעלי חנויות יכולים ליהנות מכל הפיצ'רים שהופכים את וורדפרס לטובה ואהובה כל כך, מבלי להתפשר על התאמה אישית, קידום, אבטחה, נגישות, ניהול בלוג בקלות ועוד.
קצת על Shopify – שופיפיי זו פלטפורמה יחסית חדשה (2011) שמיועדת אך רק לחנויות מקוונות. שופיפיי מבוססת על קוד סגור (ולא כמו וורדפרס, שמבוססת על קוד פתוח) – מה שאומר שמורכב יותר להתאים את האתר באופן אישי למראה שחלמתם עליו או לפיצ'רים שרציתם שיהיו בו.
אבל הי, זה דווקא יתרון! שופיפיי מעסיקה מעצבי חווית משתמש מדהימים שכל המטרה שלהם היא ליצור חנויות מקוונות שמעודדות את הגולש לרכוש מכם באמצעות חווית גלישה נוחה, ניווט קל באתר ותהליך רכישה קצר ויעיל, וכל תבנית ששופיפיי מציעה מטעמה עברה אישורים קפדניים של התאמה למובייל, עיצוב ממיר ועוד.
בנוסף, שופיפיי מאפשרת לוח בקרה וניתוח בתוך מערכת הניהול שלה, לצד כל התוספים שחנות מקוונת צריכה כבר מובנים בתוכה: רשימת משאלות, שירותי סליקה, אימיילים שיווקיים ומה לא.
אז, אם אתם לא מוכנים להתפשר על נוחות השימוש, חופש העיצוב ואפשרויות ההתאמה האישית של וורדפרס – ווקומרס ללא ספק תתאים לכם.
אם אכפת לכם יותר שהחנות המקוונת שלכם תיבנה על פלטפורמה שכבר כוללת הכל ומיועדת לשמש כחנות מקוונת – אל תשכחו לבדוק את שופיפיי!
4. אתר לחנות גדולה / ענקית
בכל מה שקשור למסחר מקוון מורכב, כזה שדורש סידור עורפי מדויק של מגוון עצום של מוצרים עם תכונות שונות לכל מוצר לצד אפשרויות אינטגרציה וממשוק מתקדמות – אין שנייה לפלטפורמת מג'נטו.
זו פלטפורמה מאוד מסורבלת, קשה להתאמה אישית ודורשת עבודת מתכנת גם לשינויים קטנים, אבל היא פשוט מכילה הכל למסחר בהיקפים גדולים, מעקב אחר מלאי, הגדרת הנחה גורפת לקטגוריות מוצרים ספציפיים ועוד המון פיצ'רים שחנות גדולה תשמח שיהיו באתר שלה.
כדי לבנות ולתחזק אתר מג'נטו בצורה הטובה ביותר, יש לשכור חברה מקצועית שבשורותיה עובדים מתכנתים מוסמכי מג'נטו ושיש לה ניסיון בסוג האתר בו אתם מעוניינים. יש להכין תקציב מאוד גדול ולהתכונן לפרויקט ארוך.
אופציה נוספת שמתאימה גם לאתרים גדולים מאוד זו חבילת התאגידים של Shopify. הם מציעים חבילה מתקדמת מאוד לאתרים עם מחזור מכירות ענק שדורשים פיצ'רים מיוחדים (אם אני לא טועה מחירה בסביבות ה-8000 ש"ח לחודש), כאשר לרשותכם יעמדו צוות אנשי המקצוע של שופיפיי ויעזרו לכם בכל עניין תכנותי או ויזואלי שתרצו באתר.
פלטפורמה מומלצת: Magento, Shopify
לסיכום
לפני שבונים אתר, מומלץ מאוד לערוך אפיון מדויק שיעזור לנו להבין מה מטרת האתר, למי הוא מיועד ומה תרצו שאנשים יעשו בו. לאחר מכן תוכלו להבין טוב יותר איזו פלטפורמה הכי מתאימה לאתר החדש שלכם, ולשכור חברה מקצועית שתבנה אותו עבורכם.
אם אתם מתעניינים בבניית אתר וורדפרס עבורכם, ללא ספק תמצאו עניין בשירות בניית האתרים שסטודיו ארטליינר מציע.
בהצלחה! 🙂